måndag 23 mars 2009

The Night Of The Living Dead eller Eurovision Song Contest

Där slog jag väl rekord i lång rubrik. Men det är så jag känner när jag sett årets bidrag till ESC. Som om man väckt upp en massa avsomnade artister från förr. Och de är ju inte samma gamla fräscha jag längre utan mer som zombier, en skugga av något som en gång var vackert och lät bra.
Ta till exempel Bulgariens bidrag Illusion, är inte det Bronskii Beat? Nu var jag snäll och länkade till videon som är rätt bra, scenversionen är tortyr för öronen!

Sedan har vi zombieversionen av Anastasia i Ukrainas Be My Valentine, även om själva låten är Sexbomb med Tom Jones. Videon till den törs jag inte länka till, den är bara för mycket.

Ronan Keating har förlorat all charm efter att ha legat nedgrävd, eller vänta... det var visst Danmarks Brinck med Believe Again!

Men värsta zombievarningen måste väl utfärdas för Turkiets bidrag DÜm Tek Tek. Det ÄR Elena Paparizou och det ÄR låten My Number One - fast i levandedödversion!

torsdag 19 mars 2009

Favoritböcker

När jag skulle ange mina favoritböcker i min användarprofil för den här bloggen funderade jag en stund. Skulle jag vara lite snobbig och ta med Solsjenitsyns En dag i Ivan Denisovitjs liv, Tunströms Tjuven eller Dostojevskijs Brott och straff? De är alla bra böcker, speciellt gillar jag humorn i dem (jo du läste rätt!). Men jag bestämde mig för att bara ta med de böcker jag läst mer än en gång. Och en av dem har jag läst säkert fem gånger! Gissa vilken?

måndag 16 mars 2009

Tingeling, tingeling...

...da svedanja Putin ( nä ingen aning om jag stavar rätt) skulle vi ha skickat istället. Eller förmodligen inte, men jag skrattade gott i alla fall.

lördag 14 mars 2009

Rätt låt vann, tror jag



Visst var det väl rätt låt som vann? Tycker inte att någon låt kännts så där klockren, men jag har kunnat nynna på La Voix och Snälla, snälla hela tiden. Och vilken rafflande omröstning det var!

Katterna i huvudet




Måste ju presentera katterna ovan. Den vita eller silvergrå snarare heter Felix, 4 år och den rödspräckliga heter Sebastian, 3 år. Båda är kastrerade hankatter av rasen Brittisk Korthår. Keliga och gosiga , älskar barn och främlingar.


Sebastian, rödhårig som han är, har energi till tusen och gör gärna tjurrusningar genom huset så mattorna flyger iväg. Medans Felix med sina säkert 7 kilo lojt leker med leksaksråttan under bordet. Sebastian jamar om det inte finns mat men fnyser mest. Felix pratar hela tiden. De gillar att vara ute om det är varmt och skönt och inte blåser - det vill säga nästan aldrig!


Sebastian har kommit in med döda och levande fåglar och två grodor som jag fick jaga efter inne i huset. Felix jagar bara fjärilar. Men mest ligger de som synes utslagna i soffan.

Ännu ett test

Provar igen. Sedan mat, är hungrig som en varg.

dagens_ros Meddelande från andra sidan.

Testar Live Writer

Måste se om det funkar att skriva från Live Writer till denna blogg också. Sedan dags att laga middag. Sonen vill ha kyckling och ris. Får väl vara snäll och fixa det då. (Tog stl 14 på Verdana. Hur funkar det?)

Knepigt


Det var allt lite knepigare att få till det som man vill med Blogger. Eller så har jag suttit för länge..

Ny blogg

Tröttnat på Spaces blogg och testar Blogger där nästan alla mina favoritbloggar ligger. Känns mer proffsigt tycker jag. Ska fibbla lite med designen bara.