fredag 30 oktober 2009

När små änglar hittar på djävulskaper

En dag i början av oktober kom min son hem och berättade att en av hans klasskamrater hade blivit suddad så hårt på armen att han började blöda och blivit tvungen att gå till skolsköterskan. Ungarna, både tjejerna och killarna, testade varandra för att se om man var bög. Skrek man så var man bög. De hade försökt på min son men han hade knuffat bort pojken som försökte. Jag frågade om lärarna hade pratat med klassen om det stolliga i det som hänt, att man inte gör så, att det inte är fel att vara bög över huvudtaget osv. Det hade de sa min son och så var det inte mer med det.
I mitten av förra veckan stod det i Norrköpings Tidningar att föräldrarna till pojken som började blöda hade polisanmält den andre pojken. Och idag har barnen fått hem en lapp om extrainsatt föräldramöte på grund av detta.
Jag är väl förmodligen en riktigt dålig mamma men jag tycker att man överdriver. Att polisanmäla en elvaåring för något som halva klassen varit med på är helt fel. Speciellt som deras son "Lars" (som är en av min sons bästa vänner) själv hade suddat andra barn på armen innan. Det framkommer ju inte i artikeln men han har tydligen erkänt det idag framför klassen och jag minns att min son nämnde det redan första gången han berättade.
Så i det här fallet är det ingen mobbing utan ett av dessa dumheter som skolbarn hittar på. Stolligheter som vi hittade på även när jag gick i skolan, jag minns att vi suddade på varandras armar vi också och att det sved i flera dagar efteråt. Sedan finns det alltid rötägg som ska gå för långt.
Självklart skulle jag blivit arg och förbannad om det var min son som kommit hem blödande på armen. Jag eller snarare min man, själv är jag en mespropp, skulle pratat med lärarna för att försäkra oss om att klassen förstod hur fel det är osv. Min man skulle säkert också kontakta föräldrarna till barnet som varit dum. Fast i det här fallet vet jag att det skulle vara som att prata med en vägg. Men att gå så lång som att polisanmäla skulle jag inte.
Vad tycker ni, hur skulle ni reagera?

onsdag 28 oktober 2009

Youtubeklipp vi minns i Judith och Judith-version

Com-hems Judith och Judith - antingen avskyr man dem eller så gillar man dem. Själv tillhör jag sista kategorin, tycker dem är söta!
http://www.youtube.com/watch?v=BTaHL6IeukI

tisdag 27 oktober 2009

Höstpromenad









Bäst att passa på. Snart är alla löven borta och det blir grått och trist.

fredag 23 oktober 2009

Årets bästa spel!

Det brukar vara jättetråkigt att sitta bredvid och titta på när någon spelar tv-spel. Men häromdagen satt hela familjen som klistrade när sonen spelade Uncharted 2: Among Thieves. Vilket fulländat spel! Vackra scenerier, häftig aktion och spänning. Precis som man spelade med i en Indiana Jones-film. Röstskådespeleriet är toppen. Allt flyter på utan laddningstider alls, man häpnar!



Sonen spelade klart på lättaste nivån på två eftermiddagar. Skulle nog inte jag ha klarat så fort. Nu spelar han igenom för tredje gången och då kan man ha lite kul och ta det lite lugnt. Och inte hoppa högt vid vissa tillfällen. Roligt när man gör om hjälten Drake till Kakälskaren Drake och han ska flåsande och stånkande klättra i Himalayas berg.


Kan en stor del av förklaringen till Uncharteds fullträff vara att det är en kvinna som är kreativt ansvarig? Ett tips som jag fick på bloggen Lilla gumman.


Har du Playstation 3 så spring och köp! Det är värt vartenda öre.

torsdag 22 oktober 2009

Va???


Ursäkta mig, men när kom Jodie Foster ut ur garderoben? Jo, visst alla VET att hon är lesbisk men inte är det väl officiellt? Eller har jag missat nå´n skvallerblaska? Och hur är det med Meg Ryan??

onsdag 14 oktober 2009

Planeter i klump


I morse var det alldeles osedvanligt stjärnklart och jag såg något jag aldrig sett förrut: Venus och Saturnus på rad. Väldigt tjusigt då de står relativt lågt på himlen och Venus lyser som en liten gul sol! Dessutom finns Merkurius strax bredvid. Häftigast blir det på fredag den 16 oktober före klockan sju på morgonen då även månen blandar sig in i leken. Mer kan du läsa på bland annat Norrköpings Astronomiska klubbs hemsida. Bara hoppas på kalla molnfria mornar.

tisdag 13 oktober 2009

Jäkla nöt!




Tre och ett halvt års frihet blev det. Men i torsdags natt vaknade den lille djävulen i kroppen till liv igen och meddelade med full kraft att "nähä, du lilla vän nu får du sluta frossa av livets goda".


Jag trodde i min enfald att jag hade opererat bort det onda. Jag åt av allt utan problem, förutom gröna äpplen som jag ser som djävulens redskap (hihi). Tyvärr gick jag upp alla kilon som jag tappade innan operationen. Så... ja, jag får skylla mig själv som inte kunde hålla fingrarna från kakburken/jordnötspåsen.


Jag har alltså haft ett gallstensanfall fast jag inte har någon gallblåsa kvar. Men eftersom gallgångarna är kvar så kan man tydligen få besvär ändå. Det blev jag klar över efter att ätit jordnötter som sagt. Så i flera dagar nu har jag inte kunnat äta något alls utan att få djävulskt ont.


Om det ändå funnits någon logik i det hela borde man bara få ont när man äter något onyttigt som godis och fett. Men icke! Äter jag råa grönsaker, grovt bröd, äpplen och nötter så är djävulen där och vrider om. Ägg kan jag däremot äta hur många som helst vilket andra med galen galla inte kan. Nu får jag leva på havregrynsgröt, wokade grönsaker och soppa.


Än så länge har klarat mig utan att behöva åka till akuten. Voltaren och panodil i form av stolpiller har hållit smärtan på hjälplig nivå. Men jag anar att det inte kommer att hjälpa i längden. Då vet jag vad som väntar: en tripp till Spasmofenland. Då man blir en kul typ ena dagen och en inte fullt så kul typ dagen därpå. Brrrrr!