söndag 14 mars 2010

Mellofinalen

Så var Schlaget på hemmaplan över. Att Anna Bergendahl skulle vinna var väl ganska väntat. I mitt tycke den bästa låten, men jag hade inte blivit besviken om Salem Al Fakir hade vunnit heller. Röstningen gick ungefär som jag misstänkte, dvs folket körde över juryn som vanligt. Den internationella juryns röster var väl inte mycket till ledning för att få en hint om vad Europa tycker. Det är ju 40 länder sammanlagt (mer eller mindre) som ska tycka till. Svenska folket gav i alla fall noll poäng till Pernilla (jippi), Ola (hurra) och Andreas (snyft). Att Peter Jöback fick så låga poäng överlag var lite oväntat. Men låten är ju lite krånglig. Ändå är det den som sitter i mitt huvud så här dagen efter.

Jag tror tyvärr inte att Annas låt har så stor chans i Oslo, men jag hoppas jag har fel. Tyskland skickar föresten också en ung tjej med orginell röst (ta inte fel på ölreklamen i början bara).
Men Anna borde i alla fall slå Storbritanniens bidrag med hästlängder, ja vilken låt som helst från Svergies Mello slår det:

Varför, varför, varför skickar britterna sådana amatörer när de har så många bra att välja på?

tisdag 9 mars 2010

Andra chansen

Tycker att Andra chansen i Melodifestivalen bara är jobbig att se. Bidragen som gick vidare var väl de jag förväntade. Jessica Anderssons framförande var bättre än i deltävlingen. Nu är det finalen i Globen som väntar. Där kan vem som helst vinna känns det som. Har faktiskt inte en aning om hur det ska sluta. Gillar Salem Al Fakir och Anna Bergendahl mest just nu men det kan mycket väl vara Timoteij eller Eric Saade som vinner i slutänden. Bara för att det är fartigare låtar. Jag är ganska säker på att det blir en spännande röstning i år.

Nu börjar flertalet av Europas länder bli klara med sina bidrag. Har försökt lyssna på dessa men det har varit en plåga. Antingen har jag blivit helt tondöv eller så är årets ESC-bidrag hemskare än någonsin! Hänvisar återigen till bloggen Schlagerpinglan så kan ni själva få en uppfattning.
Får sätta hoppet till de länder som inte är klara ännu. Grekland har flera lovande bidrag där vinnaren utses den 12 mars. Bosnien brukar skicka bra låtar också, vilket man tyvärr inte kan säga om Storbritannien nuförtiden. En av de få låtar som jag orkade lyssna igenom hela var i alla fall Belgiens: