torsdag 31 mars 2011

Glasvegas - Euphoria, Take My Hand



Det är här nu, Glasvegas andra album - Euphoric Heartbreak. Den som har Spotify Premium kan lyssna där, själv ska jag ladda ner skivan från CDON. Så nu blir det melankolisk ljudkakafoni på svårtolkad skotska i öronen ett tag fram över.

måndag 14 mars 2011

Sista bidraget till ESC 2011 klart

Igår blev så landet som är så svårstavat Asserb..., Azerbja...Azerbajdzjan! Ja, deras bidrag blev alltså klart. Skrivet av svenskar (som vanligt höll jag på att skriva). Videon lovar mycket gott, men jag har blivit besviken sååå många gånger av liveframförandet senare så jag törs inte ropa hej ännu:

söndag 13 mars 2011

Några av Eric Saades konkurrenter

För en gångs skull skickar Storbritannien en låt de inte behöver skämmas för, Blue's I Can.

Ryssland har tagit hjälp av Lady Gagas låtskrivare svenske RedOne, som även hade ett bidrag i svenska Mello (Love Generations låt). Ryska bidraget heter Get You med Alexey Vorobyov - i detta klipp inte en speciellt bra låt.

Rumänien verkar var ett av få länder i Europa som varje år verkar ha klass på alla låtar i sin nationella uttagning. Deras bidrag är inte så dåligt i år heller - gruppen Hotel FM med låten Change.

Georgien skickar en låt med Linkin Park-stuk, tyvärr rätt slätstruken enligt min mening - Eldrine och låten One More Day.

Ungern har en farlig låt, men den tävlar som tur är inte i Sveriges semifinalgrupp. Som sagt Kati Wolfs låt Szerelem, miért múlsz? är i alla fall jäkligt bra i studioversionen. Jag kan mycket väl tänka mig den som vinnare.

Men jag skulle inte gråta om våra grannar från Danmark skulle vinna hela ESC 2011 heller:


torsdag 10 mars 2011

Fransk skönsång

Om nu Frankrike så gärna vill skicka klassisk musik till ESC varför inte bland det bästa de har? Som Philippe Jaroussky:



Snacka om änglaröst!

Fler eurovisionslåtar #4

Frankrike skickar en operalåt, en rätt vacker sak. Men allt hänger ju på liveframträdandet - kan lätt bli kalkonflaxande...





Frankrike är ju direktkvalificerat till stora ESC-finalen liksom Tyskland, Spanien och Storbrittannien. Sverige får ju kvala och är i år med i Semigrupp 2. Alla länder som tävlar i samma grupp är klara nu, vill ni lyssna på dessa så har Schlagerpinglan radat upp dem här. Nederländernas låt är okay, men det är fortfarande Danmarks låt som är i särklass bäst enligt min mening.

onsdag 2 mars 2011

Fler eurovisionslåtar #3

Många länder börjar bli klara nu med sina bidrag. Jag struntar i att länka till alla utan hänvisar intresserade till den alltid uppdaterade bloggen Schlagerpinglan. Men av alla mer eller mindre hemska bidrag hittills som jag plöjt igenom så föll jag pladask för Danmarks låt - trots att de snott en hel del från Andreas Johnsons Sing for me. Men de plagierar ju sååå snyggt!