tisdag 16 juni 2009

Bloggtorkan fortsätter

Spöklikt öde på på bloggen? Det beror på att jag spelar Sims 3 fortfarande för fulla muggar.

Det är hur kul som helst! Numera kan man prata med vålnaderna om man först tar askan till ett forskningslabb. Vips så har man en gammal bluesgitarrist vid namn Dexter som spökig innneboende.

Dexter gör allt som vanliga dödliga gör. Det är bara simsbor som är rädda för spöken som har problem med hans uppenbarelse. Sims 3 är en klar förbättring av Simsspelen. Inga långa laddningstider längre när man vill gå på sta´n eller liknande. Nu går man bokstavligen bara till grannen och ringer på dörren. Eller tar cykeln eller bilen längre sträckor. Man kan inte följa simen in i affären eller på arbetet men jag anar att det kommer i en expansion senare. Däremot har man flera val vad man ska göra på jobbet eller i skolan: Arbeta hårt, träffa jobbarkompisar, slöa eller fjäska för chefen till exempel. Är lite lättare att göra karriär om simen bara har rätt egenskaper för det specifika jobbet.


Att ha fester är mycket enklare och roligare. Nu är man inte så låst av att styra simarna, de agerar bättre själva. Men det gäller nog att de har rätt personlighet precis som förr för att det ska gå smidigt. Jag har läst många kommentarer på forumen att en del saknar att man inte kan spela med flera familjer samtidigt som man kunde i Sims 2.
Men jag tycker att det är hela charmen med 3:an. Det är mer som i verkliga livet, att man bara kan påverka sin egen familj och att världen runt omkring går sin väg.Så räkna med fortsatt snålt om inlägg på Katten i Soffan. Snart är det dessutom semester, då blir det förmodligen annat som tar upp min tid. Allt hänger på vädret, jag hoppas på ljumma nätter och soliga dagar.5 kommentarer:

Benka sa...

Det tycker jag inte gumman!!

Cattis sa...

Vad tycker du inte?

Mats sa...

VILL HAAAAAAAAA!!!! Mitt habegär är nästan på max!!!!Vet inte om min gammla skrutt till laptop klarar det bara..

Mats sa...

Psst, vad var det han inte tyckte..?!

Cattis sa...

Att det var bloggtorka, alltså det är inte bloggtorka eftersom jag bloggar tyckte Bengt. Klart som korvspad?