tisdag 22 september 2009

Jag känner en bot...

... eller snarare två, El Romano och Nihil heter de...
För en tid sedan skaffade jag en gadget som heter bloggintresserade eller följare. Där kan vänner visa att de är intresserade av bloggen plus att det är en push för deras egna bloggar. Ganska omedelbums fick jag två följare, den ena min käraste, den andra en helt främmande människa. Jag klickade nyfiket vidare till dennes blogg som visade sig vara en rätt snygg sida med foton på romerska ruiner. Bara en konstig sak: sidan var på spanska. Vad kunde denna person förstå av min vardagliga svenska sida? Jag tänkte att han måste ha blivit följare av misstag.
Tiden gick och inga nya fans till min blogg dök upp. Tills igår då det plötsligt fanns en till följare. Såg ut som en tjej på bilden och hon hade två bloggar. Jag klickade på båda som är på engelska - och det är en massa svammel om forex och transaktioner...??
Då gick det upp ett ljus för lilla godtrogna mig: Det var spambotar, små djävulska automatiska program som vill få mig att följa dem så att de kan överösa mig med spam.
Det var nästan så kärringen gick på det! Jag översatte El Romanos sida med Google Translate och det stod ju att han var en fotointresserad spanjor med romerska lämningar som främsta motiv. Men det var något underligt med texten tyckte jag. Visserligen blir ju maskinöversättningar alltid komiska men med det lilla jag kan av spanska så lät det ändå som lite väl mycket svammel och helt galet. Och som sagt när kära Nihil dök upp förstod jag ju att det var det det var - svammel, jibberish, blablabla.
Men jag måste ju ge er, kära botar El Romano och Nihil, lite kredd för er fantasi ändå. Din sida El Romano är ju riktigt snygg, synd bara att texten är så intetsägande. Och Nihil, det första som poppade upp i mitt huvud när jag såg ditt namn var att du var nihilist. Och titta det är du ju! För en nihilist är enligt wikipedia en person som anser att existensen inte har någon objektiv mening och att moral inte finns. Passar ju på en spambot som hand i handske. Lycka till med ert fortsatta spamfiske på nätet. Mig lurar ni inte någon mer gång!

Jo, jag har naturligtvis tagit bort gadgeten för bloggintresserade. Vill du följa min blogg kan du alltid prenumerera på feeds eller lägga till Katten i soffan i vanliga hederliga favoriter. Och kommentera mera kära läsare ingen blir gladare än lilla jag! ;-)

Edit: Jag kanske lägger till gadgeten igen, har lärt mig att det går att blockera "personer" . Får se hur det blir...

2 kommentarer:

Mats sa...

Men se, jag tror det gjorde någon nytta trots allt. De fick henne att äntligen skriva i sin blogg. Underhållande på min ära..o lärorikt!

Cattis sa...

Ja, när jag blir upprörd så blir det lätt att skriva. Var även på gång med ett inlägg om Anna Anka som jag bara läst om. Vilken vrickad människa tänkte jag. Men så såg jag senaste programmet på tv och ändrade uppfattning. Inte konstigt att kärringa´ är sur när hon svälter sig och inte har nå´t vettigt att göra!