tisdag 13 oktober 2009

Jäkla nöt!
Tre och ett halvt års frihet blev det. Men i torsdags natt vaknade den lille djävulen i kroppen till liv igen och meddelade med full kraft att "nähä, du lilla vän nu får du sluta frossa av livets goda".


Jag trodde i min enfald att jag hade opererat bort det onda. Jag åt av allt utan problem, förutom gröna äpplen som jag ser som djävulens redskap (hihi). Tyvärr gick jag upp alla kilon som jag tappade innan operationen. Så... ja, jag får skylla mig själv som inte kunde hålla fingrarna från kakburken/jordnötspåsen.


Jag har alltså haft ett gallstensanfall fast jag inte har någon gallblåsa kvar. Men eftersom gallgångarna är kvar så kan man tydligen få besvär ändå. Det blev jag klar över efter att ätit jordnötter som sagt. Så i flera dagar nu har jag inte kunnat äta något alls utan att få djävulskt ont.


Om det ändå funnits någon logik i det hela borde man bara få ont när man äter något onyttigt som godis och fett. Men icke! Äter jag råa grönsaker, grovt bröd, äpplen och nötter så är djävulen där och vrider om. Ägg kan jag däremot äta hur många som helst vilket andra med galen galla inte kan. Nu får jag leva på havregrynsgröt, wokade grönsaker och soppa.


Än så länge har klarat mig utan att behöva åka till akuten. Voltaren och panodil i form av stolpiller har hållit smärtan på hjälplig nivå. Men jag anar att det inte kommer att hjälpa i längden. Då vet jag vad som väntar: en tripp till Spasmofenland. Då man blir en kul typ ena dagen och en inte fullt så kul typ dagen därpå. Brrrrr!

2 kommentarer:

Mats sa...

Och familjen mår bra..?! Hihi Nävars, Lider med dig din lille krake! Men det är väl din akilleshäl den där gallan..

Mats sa...

..trots frånvaron av den..