söndag 27 maj 2012

Eufori

Jaaaaaa, Loreen gjorde det! Blandningen av Bauerskt sagoväsen (prinsessan Tuvstarr i mörkare variant tänker jag på) och den heta ökenvinden från Marocko förförde resten av Europa också. Det var länge sedan jag enbart höll på Sverige i Eurovision. Under alla år som det varit telefonröstning har jag alltid röstat på minst ett av bidragen. Men inte i år och ändå fanns det  många låtar som jag gillade. Men ingen var så bra som Euphoria. Innan semifinalen i torsdags var jag lite osäker ändå. Jag har nästan tröttnat på själva låten, den är ju sönderspelad på radion. Men när jag såg framträdandet på scen fick jag åter samma gåshud - så snyggt och vilken röst hon har!
Igår var jag trots det jättenervös. Visst vi var segertippade överallt, men det är vi ju nästan varje år. Men en halvminut in på Loreens framförande blev jag helt säker på att hon kommer vinna. Och det gjorde hon ju överlägset! Vi slog nästan poängrekordet - bara femton poäng från fiolhoben Rybaks rekord. Det får väl vara norrmännens tröst nu när de kom sist med bara sju poäng. Man härmar inte Saade ostraffat.

Nu kommer jag inte bry mig om Melodifestivalen så mycket i fortsättningen. För inte kan vi göra bättre ifrån oss än så här? Eurovision blir en liten rolig grej i maj att fördriva tiden med. Bara två små frågor återstår i mitt euforiska tillstånd: Kommer Christer Björkman avgå nu med flaggan i topp? Och var någonstans ligger landet Italien? Inte i Europa väl? (Det enda land igår som inte gav Euphoria en endaste poäng).

1 kommentar:

Mats sa...

Känner detsamma i det mesta av det du skriver.
Många låtar som var bra, många som var mindre bra men som många menade var ovanligt bra. Kuula tex..? Arton gånger gastade han om det!!

Fastnade för koreografin i Ukrainas låt. Enkel, men ändå facinerande på nå´t sätt.

Om Herr Björkman är smart drar han när han ses som en hjälte. Tyvärr tror jag han har den rollen som sin första och största identitet så vi får nog dras med han ett bra tag till.

Någon Italienresan lär det inte bli den närmaste tiden kan jag säga...