söndag 17 maj 2009

Grattis Norge!

Den 17 Maj idag och Norge vann en jordskredsseger i Eurovisionsfinalen igår! Ja, jösses! Första gången jag såg det norska bidraget på internet tänkte jag att den vinner. Vilken talang och vilken utstrålning den killen har. Men sedan har jag faktiskt tröttnat på låten, riktigt tröttnat.
I år hade jag ingen klar favorit. Gillade Bosniens, Estlands och Azerbadjans (stavningen?) bidrag. Turkiets rätt bra också. Alla mina favoriter kom ju rätt bra till så jag är nöjd.
Att Sverige skulle komma på nedre halvan trodde jag men inte så lågt som 21:e plats ändå. Men La Voix var inte snyggt i rutan. Men det var Norges. I semin lät Rybak trist men i finalen var det 100% perfekt - charmigt och proffsigt. Trots att jag var trött på låten så njöt jag av framträdandet. Och när Fairytale fick en tolva av det första landet (Spanien) i röstningen så förstod jag att det var klart. Den mest ospännande röstningen i tävlingens historia! Ja, jag vet,
när Lordi vann var det också rätt ospännande. Men detta var snäppet värre.
I ett blogginlägg i mars, här, så beklagade jag att det var trista låtar i årets ESC. Jag tar tillbaka det nu. Årets final var den bästa på år och dag, om inte den bästa någonsin. Fanns ju knappt ett bidrag som man kunde förlöjliga och håna. Ryssarna gjorde ett snyggt jobb, fast det det är väl inte så konstigt, med 380 miljoner kronor kan man göra mycket.
Så återigen ett JÄTTEGRATTIS till Norge och Alexander Rybak! Nu ska jag återgå till att lyssna på helt annan musik tills nästa års schlagersäsong.

2 kommentarer:

Mats sa...

Eh, ok?! HELT olika tyckanden om årets bidrag i ESC tydligen!! Estland klar etta, Albanien tvåa, Ryssland & Kroatien delad tredje plats förståss!! GHåller dock med om kvaliten på årets bidrag.MYCKET HÖG!!

Kattenisoffan sa...

Nu skämtar du väl allt, Mats lille?!?
Albaniens var helt OK. Men Kroatiens gnälliga låt, usch! Och Rysslands tant i duschdrapperi, Mamo Mia!
Men smaken är som baken!