fredag 30 oktober 2009

När små änglar hittar på djävulskaper

En dag i början av oktober kom min son hem och berättade att en av hans klasskamrater hade blivit suddad så hårt på armen att han började blöda och blivit tvungen att gå till skolsköterskan. Ungarna, både tjejerna och killarna, testade varandra för att se om man var bög. Skrek man så var man bög. De hade försökt på min son men han hade knuffat bort pojken som försökte. Jag frågade om lärarna hade pratat med klassen om det stolliga i det som hänt, att man inte gör så, att det inte är fel att vara bög över huvudtaget osv. Det hade de sa min son och så var det inte mer med det.
I mitten av förra veckan stod det i Norrköpings Tidningar att föräldrarna till pojken som började blöda hade polisanmält den andre pojken. Och idag har barnen fått hem en lapp om extrainsatt föräldramöte på grund av detta.
Jag är väl förmodligen en riktigt dålig mamma men jag tycker att man överdriver. Att polisanmäla en elvaåring för något som halva klassen varit med på är helt fel. Speciellt som deras son "Lars" (som är en av min sons bästa vänner) själv hade suddat andra barn på armen innan. Det framkommer ju inte i artikeln men han har tydligen erkänt det idag framför klassen och jag minns att min son nämnde det redan första gången han berättade.
Så i det här fallet är det ingen mobbing utan ett av dessa dumheter som skolbarn hittar på. Stolligheter som vi hittade på även när jag gick i skolan, jag minns att vi suddade på varandras armar vi också och att det sved i flera dagar efteråt. Sedan finns det alltid rötägg som ska gå för långt.
Självklart skulle jag blivit arg och förbannad om det var min son som kommit hem blödande på armen. Jag eller snarare min man, själv är jag en mespropp, skulle pratat med lärarna för att försäkra oss om att klassen förstod hur fel det är osv. Min man skulle säkert också kontakta föräldrarna till barnet som varit dum. Fast i det här fallet vet jag att det skulle vara som att prata med en vägg. Men att gå så lång som att polisanmäla skulle jag inte.
Vad tycker ni, hur skulle ni reagera?

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag skulle fråga om dom hade någon koll,annars skulle jag fråga vad dom gjorde på skolan.Fly förbanad skulle jag bli!