söndag 22 november 2009

Katter som vet vad de vill
Man kan som sagt forska om vad som helst. Nu är det vetenskapligt bevisat att katter har ett speciellt spinnande när de vill ha mat. Det vet väl alla kattägare! Men samtidigt är ju katter personligheter. Ta mina katter till exempel: Feta Felix har det där spinnande ljudet men jamar också lite lätt om matskålen varit tom för länge. Medans Sebastian Bus krafsar på sovrumsdörren halv fem på morgonen, tränger sig in, halvklättrar i gardinen och jamar högt ända tills jag pallrar mig upp och fyller skålen som han sedan tar EN tugga ur och därefter går och lägger sig i soffan!

Dessutom har Sebastian börjat med en ny egenhet som matte delvis är skuld till: Varje gång vi lagar mat ska han promt ligga på köksgolvet eller så stryker han sig runt benen på en så man håller på att ramla omkull. Han spinner högt och råkar man titta ner på honom jamar han mycket uppoffrande. Allt detta sedan jag gav honom turkisk yoghurt! Så nu måste jag alltid ha en burk hemma. Nu är turkisk yoghurt alldeles för fett för en katt, även ett energiknippe som Sebastian, så för det mesta får han nöja sig med lacktosfri mjölk. Nå´n måtta får det vara!

1 kommentar:

Pernilla sa...

Hahaha, håller med! Innan jag skaffade katt trodde jag det var musjagande självständiga djur, som var nöjda med en klapp då och då och fick mat och värme på vintern! Men inte då! De har så otroliga personligheter att man förundras ibland! Tänk att de är så kloka!