torsdag 26 november 2009

Påskägg


Så här i advent passar det väl bra att skriva om påskägg? Nej, inte sådana ägg man har till påsk utan de som finns dolda i spel, program, filmer med mera. Som i dataspelet Spore till exempel, där kan man sätta snurr på galaxen i startläget och så får man se foton på de som gjort spelet.


Vet inte om det är påskägg i ordets rätta bemärkelse men om man genomlider eftertexterna i en film (eller spolar fram!) dyker det ibland upp små överraskningar. Som i första Pirates of The Caribbean där apan skrämmer slag på en, Ice Age med ekorren och nöten eller i Liftarens guide till galaxen där ett helt kapitel (visserligen ett kort) återberättas av underbare Stephen Fry.


Det kan även dyka upp på CD-skivor vilket är anledningen till detta blogginlägg. Jag lyssnade nyss till Leona Lewis senaste skiva Echo och stängde inte av direkt. Fyra minuter efter det som enligt skivfodralet är den trettonde och sista låten börjar plötsligt en ny låt. Trodde först att spelaren stod på repeat. Jag vet att jag i skivsamlingen har fler skivor där det efter ett bra tags tystnad kommer en extra låt - kan inte komma på vilka just nu.


Det är kul med överraskningar! Är det någon som minns något som jag inte nämnt ovan, film, spel eller vad som helst?

3 kommentarer:

Pappa sa...

Jag vill också ha ett påskägg...

Anonym sa...

Hej! Det där var intressant! Jag köpte en skiva på Rea med 17 stycken... men det kom plötsligt ännu ett!
Det var ett tips från en kompis om en 13 årig tjej från Wales som har en fantastisk röst. Charlotte Church heter hon & har en röst i klass med Sarah Brightman faktiskt! Så en extralåt var perfekt! Ramona

Cattis sa...

Hej Ramona! Charlotte Church har jag hört, hennes version av Pie Jesus får jag gåshud av. Hon har mycket bättre röst än Sarah Brigthman tycker jag.
Kul att du hittat min blogg. Hur gick det till?