söndag 3 april 2011

Rena rama medeltiden


Simsfanatiker som jag är bara måste jag skaffa Sims Medeltiden. Men när det gäller Simsspelen nu för tiden är det verkligen bättre att vänta någon månad eftersom de alltid har allvarliga buggar som behöver patchas. Lika så nu - jag hade spelat i två dagar då det plötsligt blev väldigt mörkt i den medeltida byn. Man kallar det för den mörka medeltiden visserligen, men detta var ju löjligt!

Jag kollade forumet på nätet och visst, massor med folk hade ännu värre problem. Jag slapp i alla fall BSOD - Blue Screen Of Death. Som tur är tog det bara några dagar med hjälp av oss ofrivilliga betatestare så kom en patch som löste det hela.

Hur är då spelet kanske någon undrar? Ja, det är väldigt underhållande och lagom svårt (=väldigt lätt) vilket passar mig. Jag orkar inte med stressiga spel med kluriga uppdrag. För detta är långt ifrån Sims 3 spelets frispelande. Här måste man göra uppdrag i en viss takt. Det går inte att bygga hus eller styra andra simmar en den specifika hjälten man spelar. Jag visste att det skulle vara så, men flera andra som köpt Medeltiden har tydligen trott att det är ett vanligt Sims och då blivit mycket besvikna.

Min dröm har alltid varit att de faktiskt gör ett Simsspel i historisk miljö. Allra helst skulle jag vilja styra simmar från stenålder och framåt genom historien. Det kräver ju superdatorer men drömma kan man ju. Som det är nu roar jag mig med Sims Medeltiden även om det har sina brister. Bland annat behöver kamerastyrningen förbättras och de får gärna fixa så man kan bygga lite mer. Då tror jag att spelet kan utvecklas till något stort. Däremot får de gärna hålla kvar humorn som känns igen från de tidiga Simsspelen men som försvunnit mycket i Sims 3.


Till sist undrar jag bara varför jag som är benhård ateist och skeptiker tycker att det är roligast att spela munk?

3 kommentarer:

Benka sa...

Bra bilder

Mats sa...

Kanske just för att du är en benhård ateist och skeptiker..?! ;)

Låter dock inte som ett spel för oss dataimbicilla, om än lockande för miljöernas skull..

Cattis sa...

Matsen lille, jag tror att till och med en n00b som du klarar av att spela Sims Medeltiden. Däremot kanske inte din dator gör det...;o)