onsdag 20 april 2011

Nedräkningen har börjat

Igår sändes det första Inför Eurovision Song Contest-programmet i SVT 1. Det är nästan roligare än själva tävlingen tycker en schlagernörd som jag. Fast de senaste åren efter att de plockade bort det Nordiska Rådet och satte in schlagerartister istället skönk underhållningen lite. Igår var det så där, det är tur att finske Thomas Lundin är kvar fortfarande. Han tycker oftast inte som jag men har alltid en välformulerad förklaring till varför han tycker som han gör. De övriga i årets panel är Christine Meltzer, Sarah Dawn Finer, Lotta Engberg och Andreas Johnson (min lilla favorit!). Missade ni programmet länkar jag här.

Igår tyckte Andreas i stort lika som mig medans resten av panelen tyckte raka motsatsen! Mest förvånad är jag av att de alla gillade Serbiens bidrag så tokmycket - den är gräslig! Av de bidrag de visade igår gillade jag Turkiets (för att det är riktgt band med äkta musik) . Men mer och mer börjar Norges låt kännas som en som sticker ut i mängden, kommer på mig med att sitta och le fånigt och den är svår att sitta still till, Stellas Haba Haba. Här i den officiella videon som ni INTE fick se igår!

4 kommentarer:

Mats sa...

Tycker panelen i år är HEMSK, inklusive din lille favvo!! Värst är ju Lotta, hualien!! Trodde inte det kunde bli så mycket värre än Serneholt, och det kunde det inte men jäkligt bra nära..!
Sedan stavas det väl SJÖNK, inte SKÖNK?! ;)

Mats sa...

Måste bara tillägga att Nordiska rådet skulle varit kvar. Fattar inte varför man tog bort det? Och varför fick då Thomas vara kvar?

Cattis sa...

Klart det heter sjönk, jag har blivit urusel på stavning. Jo, panelen är inget rolig alls. Men de tycker att Ungerns bidrag är bäst i semi 1 och där håller jag fullständigt med dem!

Mats sa...

Håller fullständigt med! Ungern är en klar vinnare så därför lär den komma på en tredje plats..