onsdag 11 maj 2011

Resultatet från semifinal 1 i Dusseldorf

De länder som gick vidare i tisdagens semi i ESC var:

Serbien - Caroban
Ryssland - Get You
Schweiz - In Love For A While
Georgien - One More Day
Finland - Da da dam
Island - Coming Home
Ungern - What About My Dreams
Litauen - C´est ma vie
Azerbadjian - Running Scared
Grekland -Watch My Dance

Som vanligt klagar alla på att det var dåligt ljud. Det tyckte jag med. Jag såg på SVT HD och hörde bara sången och knappt musiken. Fick ställa in ljudet på Game så blev det fullt ös till slut. Norges låt Haba Haba lät ju intetsägande om man inte ställde om ljudet, vilket kanske förklarar varför den inte gick vidare. Det är väl annars det jag är mest förvånad över att Norge inte gick till final.
Att Finland skulle gå vidare förstod man efter det självsäkra framträdandet men jag är inte förtjust i låten. I Islands fall tycker jag detsamma - bra framförande av en så där låt.
En av mina favoriter i år Ungern gjorde ett riktigt darrigt framträdande men gick ändå vidare. Det bidraget hade dessutom en trist scenshow. Det hade däremot inte Azerbadjian. Jättesnyggt med eldregnet i slutet, sången var lite skakig dock.
Greklands bidrag har jag inte brytt mig om så mycket tidigare men det var snyggt och pampigt men förstördes av rapparen. Om han hade rappat på grekiska kanske det hade låtit bättre.
Georgien har en i grunden bra låt som totalt förstörs av sångerskan som tror att om man skriker allt man kan så blir det bra. Rolig klänning hade hon också - såg ut som förra modellen av XBox!
Serbien har snyggt nummer men jag avskyr låten. Schweiz har en söt låt men jag retar mig på sångerskans nasala läte.
Att Litauens trista ballad gick vidare övergår mitt förstånd. Däremot förstod jag att Ryssland skulle gå till final, det gör de väl alltid. Men jag HATAR sångarens Jag-är-så-snygg-och-cool-attetyd och låten är kass.
Av de bidrag som inte gick vidare är det som sagt bara Norge jag saknar men är lite förvånad över att inte Turkiet gich vidare. Inte för att det är en bra låt (det är det INTE) utan för att turkar i alla länder brukar stödrösta.
Att de svenska kommentatorerna (och alla andra länders också) försvann i nästan hela sändningen är en stor skandal naturligtvis. Tyskland får skämmas. Men jag kan ju inte påstå att jag någon gång saknade dem. De tyska programledarna var hemska, riktigt hemska. Men den enorma LED-bakrunden och andra sceneffekter får högsta betyg - så snyggt!
På torsdag får vi veta om Eric Saade går vidare. Jag gillar ju inte Popular men håller på Sverige ändå. Men jag är lite nervös för hur nervös Saade kommer vara och om den förbenade glasburen ska gå sönder...

Inga kommentarer: