onsdag 18 maj 2011

PMS



Känner mig så här:


















Men ser ut så här:





















Bättre om det vore tvärt om. Eller?



söndag 15 maj 2011

Finalen i ESC 2011

Så är den mest svårtippade finalen i ESCs historia över. Att Azerbajdzan skulle vinna hade jag inte kunna gissa. Jag gillar låten men tycker inte att sånginsatsen var bra, men snyggt på scenen. Att Italien skulle komma tvåa är jag ännu mer förvånad över, tydligen jurryns favorit. Sveriges tredjeplats var mer väntad, liksom Danmarks femteplats. Ukrainas fjärdeplats beror väl bara på den häftiga sandkonstnären för låten kommer man inte ihåg. Min kommentar om Bosniens sjätteplats: Bosnier i alla länder förenen eder! Greklands sjundeplats är helt oförtjänt högt upp. Irland borde kommit högre upp än åtta - men det är ju en hata eller älska låt. Georgiens nionde plats är alldeles för högt upp också - bra låt men gaaaaapig sång. Tysklands tiondeplats vad jag trott - snyggt framträdande men ingen refräng.
Övriga femton låtars placeringar är också rätt konstiga enligt mig. Finland borde vara bland de tio översta, inte 21:a. Är förvånad över engelska Blues 11:e plats - deras framträdande var hemskt och förstörde en bra låt totalt. Precis som Ungerns scenframträdande förstörde finalens bästa låt ( Aftonbladets Markus Larssons kommentar: det svänger lika mycket som en gipsad fot!) - men jag tycker ändå den förtjänade komma högre än 22:e. Frankrikes operatenor kom på 15:e plats - skitsnygg LEDbakgrund, skitdålig sånginsats (pardon my french!). Estlands Rockefeller Street-låt och Schweiz Nanananana-låt tog de två sistaplatserna - de tillhörde de favorittippade. Moldaviens förrymda, trädgårdstomtar kom på tolfte - ungefär som väntat. Ryssland kom först på sextonde - rätt och lagom. Danny gav de svenska poängen i tv (tolvan till Irland, tian till Danmark), ska han representera Sverige nästa år?
För övrigt är det intressant att alla länder utom Tyskland, Schweiz, Estland, Serbien och Ryssland (jippi) fick tolvor, Bosnien fick flest medans Sverige fick poäng av flest länder. Semifinal 1 vanns förvånande nog av Grekland med Azerbajdzan som tvåa. Semifinal 2 vanns stort av Sverige med Danmark som tvåa och Irland först som nia - ja trodde att Irland vann där!
Nu är det slut med alla schlagerinlägg för i år. Är rätt less på det nu. Funderar att nästa år inte bry mig ett dugg om ESC utan bara se finalen utan att veta något i förväg. Undrar om jag lyckas med det?

onsdag 11 maj 2011

Test


Resultatet från semifinal 1 i Dusseldorf

De länder som gick vidare i tisdagens semi i ESC var:

Serbien - Caroban
Ryssland - Get You
Schweiz - In Love For A While
Georgien - One More Day
Finland - Da da dam
Island - Coming Home
Ungern - What About My Dreams
Litauen - C´est ma vie
Azerbadjian - Running Scared
Grekland -Watch My Dance

Som vanligt klagar alla på att det var dåligt ljud. Det tyckte jag med. Jag såg på SVT HD och hörde bara sången och knappt musiken. Fick ställa in ljudet på Game så blev det fullt ös till slut. Norges låt Haba Haba lät ju intetsägande om man inte ställde om ljudet, vilket kanske förklarar varför den inte gick vidare. Det är väl annars det jag är mest förvånad över att Norge inte gick till final.
Att Finland skulle gå vidare förstod man efter det självsäkra framträdandet men jag är inte förtjust i låten. I Islands fall tycker jag detsamma - bra framförande av en så där låt.
En av mina favoriter i år Ungern gjorde ett riktigt darrigt framträdande men gick ändå vidare. Det bidraget hade dessutom en trist scenshow. Det hade däremot inte Azerbadjian. Jättesnyggt med eldregnet i slutet, sången var lite skakig dock.
Greklands bidrag har jag inte brytt mig om så mycket tidigare men det var snyggt och pampigt men förstördes av rapparen. Om han hade rappat på grekiska kanske det hade låtit bättre.
Georgien har en i grunden bra låt som totalt förstörs av sångerskan som tror att om man skriker allt man kan så blir det bra. Rolig klänning hade hon också - såg ut som förra modellen av XBox!
Serbien har snyggt nummer men jag avskyr låten. Schweiz har en söt låt men jag retar mig på sångerskans nasala läte.
Att Litauens trista ballad gick vidare övergår mitt förstånd. Däremot förstod jag att Ryssland skulle gå till final, det gör de väl alltid. Men jag HATAR sångarens Jag-är-så-snygg-och-cool-attetyd och låten är kass.
Av de bidrag som inte gick vidare är det som sagt bara Norge jag saknar men är lite förvånad över att inte Turkiet gich vidare. Inte för att det är en bra låt (det är det INTE) utan för att turkar i alla länder brukar stödrösta.
Att de svenska kommentatorerna (och alla andra länders också) försvann i nästan hela sändningen är en stor skandal naturligtvis. Tyskland får skämmas. Men jag kan ju inte påstå att jag någon gång saknade dem. De tyska programledarna var hemska, riktigt hemska. Men den enorma LED-bakrunden och andra sceneffekter får högsta betyg - så snyggt!
På torsdag får vi veta om Eric Saade går vidare. Jag gillar ju inte Popular men håller på Sverige ändå. Men jag är lite nervös för hur nervös Saade kommer vara och om den förbenade glasburen ska gå sönder...

onsdag 4 maj 2011

Repetitioner i Eurovision

För första gången har jag kollat in repetionerna inför nästa veckas semifinaler i Tyskland. Jag har inte kollat alla bidrag utan mest de jag är intresserade av. Kan de sjunga live vill man ju veta. Än så länge är det ganska enkla rep där artisterna får känna på scenen och testa lite moves.
Man anar dock hur det kommer se ut och låta. Som alltid finns det artister som är mycket bättre än man trodde och tvärtom.
När det gäller mina favoritlåtar så verkar artisterna kunna sjunga i alla fall. Speciellt i Azerbaijans fall var jag tveksam men hör själva här, inte tokigt alls. Och Kati Wolf som tävlar för Ungern ser och hör ni här. Hon kan också hålla tonen. Men jag hade gärna sett att hon sjöng helt på ungerska (eller magyar som språket väl heter?). Danmarks lyckopiller till poplåt låter ju också bra men det visste vi ju redan.
Erik Saade borde dock skippa sin glasbur. Den kommer bara ställa till det och låten blir inte bättre av den. Saade har sådan lyskraft att han kan vara i bild hela tiden utan en massa tjafs. Varför har ingen fattat det?