onsdag 7 mars 2012

Lite nytt om ESC 2012

Nu är mer än hälften av bidragen till ESC 2012 utsedda. Precis som förra året vid den här tiden tycker jag att det är ett trist startfält. men många av bidragen kommer att finputsas och antagligen låta bättre och se bättre ut live också hoppas jag.  Några låtar har jag fastnat för. Det betyder inte att jag tycker att musiken är i min smak utan oftast bara att jag inte stängt av efter halva låten.
Turkiets Love Me Back är exempel på något som inte är bra men ändå är fascinerande. Jag är mest förvånad över att det låter så mycket Klezmermusik om det hela, visste jag inte att det var Turkiets låt skulle jag gissat på Israel.
Nederländerna har skickat hemska bidrag de senaste hundra åren känns det som. I år skickar de låten You And Me med Joan Franka - eller är det Sitting Bull? Ja, jag kan inte sluta titta eller lyssna i alla fall. (Nej, jag tycker inte att den är bra) Edit: Eller så är den bra - jösses, jag kan inte bestämma mig!
Finland skickar för första gången (tror jag) en låt på  klingande finlandssvenska - När jag blundar. Känns som en kommentar till Sannfinländarnas krav att finnländska barn inte ska lära sig svenska i skolan längre. Inte en låt jag skulle lyssna på i vanliga fall men ändå fascinerande. Bara de  nu inte ändrar språket till engelska.
Övriga nordiska länder har också sina bidrag klara. Varken Danmarks Should've Known Better eller Islands Mundi eftir mér faller mig i smaken. Däremot är Norges låt väldig bra, men jag gillar inte sångaren Tooji som kallas en norsk Eric Saade. Tooji är snygg på bild men har noll, null, zero utstrålning på scenen enligt mitt tycke! Bedöm själva, kanske tycker ni helt annorlunda:


På lördag blir det ju klart vem vi skickar till Baku (haha, låter som ett straff). Min favorit är ju Loreen, men jag skulle inte gråta om det blev Danny, Molly eller David Lindgren heller. Jag tror att Loreen har bäst nerver och starkast röst i slutänden.

Men av alla tävlingsklara bidrag hittills tycker jag fortfarande att Tysklands låt är bäst. Den lyssnar jag mycket på just nu - här har ni en bättre länk utan reklam: Standing Still med Roman Lob

3 kommentarer:

Mats sa...

Tyskland eller Sveriges Loreen skulle vara klara vinnare båda två tycker jag.
Norges Saade är platt och tråkig. En låt gjord med alla finesser de tror är vinnande just nu. Absolut ingen äkta känsla i varken låten eller framträdandet.

Ska kolla Turkey och Hollandais nu..

Mats sa...

..Ok, Turkey: Han synkade bra med låten, lika jävla jobbig!
Var hade Holland gjort av lägerelden, för de skulle väl sjunga kumbaya sedan..?

Cattis sa...

Haha! Precis, Kumbaya och We Shall Overcome. Låten är ju lite catchy men varför indianutstyrseln?