onsdag 26 maj 2010

ESC, semifinal 1

Så har den första semifinalen avklarats. Sedan de började sända semifinalerna i ESC har jag sällan sett hela programmet. Ibland har jag orkat se fram tills röstningen, men igår såg jag hela sändningen. Ja, från och till ska sägas. Tyckte de norska programledarna var pinsamma så när de var i rutan passade jag på att städa badrummet, ladda tvättmaskinen och slutligen ta en dusch. Vilket gjorde att jag även bitvis missade bidragen. Jag har ju hört och sett alla bidragen på youtube i förväg och som vanligt var en del låtar bättre och andra sämre än i förhandstitten.
Av det jag såg igår så var det några saker som slog mig:

Serbiens låt lät bättre än jag tyckt förrut, även om Milan Stankovice fortfarande ser ut som en galen japan med albinism. Men galna japaner är roliga att titta på.

Portugals låt tycker jag är den bästa det landet har skickat även om jag egentligen avskyr Mariah Carey-låtar. Nu såg dessutom den portugisiska tjejen ut som en glad och pigg artonåring och inte som en surmulen tolvåring som i videon. Där hade de jobbat bra på framförandet.

Förvånad men glad över att Island gick vidare. Jag trodde inte att eurodisco fortfarande fungerade. Kan det vara en Eyafjallajökuleffekt?

Belgiens Tom med gitarren var så bra som jag förväntade mig men jag kommer snart att ha tröttnat på den låten ordentligt. Kul för Belgien dock som i många år skickat så usla bidrag.

Slutligen så gick de grekiska strandraggarna och Opa självklart vidare. Det är något särskillt tilltalande med karlar i vitt...jo, låten är rätt tilltalande med. I varje fall i brist på konkurrens.

Resten av låtarna, både de som gick vidare och de som åkte ur, lämnar jag åt glömskan och då speciellt Maltas bidrag som de skickat i fyra års tid nu. På torsdag gäller det; missar Sverige finalen för första gången?

2 kommentarer:

Mats sa...

Enade vi stå!
Är lite förvånad att hon inte nämnde ljudkvalitén?
Ljudet som kom 15 minuter efter att artisterna öppnat munnen. MYCKET ENERVERANDE!!

Milan Stankovice retar men fascinerar på nå´t sätt? Han har nog frisyren noga uttänkt.

"Gitarren" var väl igentligen bra men jag var uttråkad redan efter 2 minuter..!

Fascinerad dock över Maltas fågel. Så mycket jobb för den meningslösa korta lilla stund den var ute och flaxade..?

Som sagt Lilla Anna idag! Alla tummar och tår hålls här iaf!
Tycker hon är så himla genuin så hon måste gå vidare bara för det!

Sedan tycker jag faktiskt låten är riktigt bra, och sättet hon framför den, med sin speciella röst och stil, är suveränt!
Hejja Anna!!!

Cattis sa...

Kul att vi tycker lika. Visst retade jag mig på det osynkade ljudet men det brukar väl vara så i ESC numera? Är det de digitala sändningarna det beror på månne? Kan acceptera sådant om det vore direktsändning från Påskön på andra sidan Jorden möjligen. Inte när det är från grannlandet. Om Tom med gitarren gick vidare borde Anna gå vidare lätt tycker jag men säker kan man aldrig vara.