söndag 21 februari 2010

Deltävling 3: Göteborg

Det här blir ett kortare inlägg än de förra om Melodifestivalen. Enda anledningen till det är att det var en så himla trist tillställning igår. Eller så var jag inte på rätt schlagerhumör. Deppa inte ihop bara när ni läser vad jag tyckte, ni andra hade förhoppningsvis roligare framför tv:n än jag:

1. Headlines - Alcazar: Låten okey, men trött på gruppen .

2. Tonight - Johhanes Bah Kuhnke: Låten okey, ingen sångröst, inövade manér.

3. Doctor, Doctor - Elin Lanto: Låten okey, trist och rörigt framträdande.

4. Hur kan jag tro på kärlek - Erik Linder: Hemsk! Som ett pingstkyrkomöte, fick obehagliga rysningar av textraden "hur kan jag tro på kärlek när unga människor dör".Brrrr!

5. Kom - Timoteij: Anade att de skulle gå vidare, bra framträdande. Men tjatig låt, retade mig enormt på deras nasala sång (håll för näsan och sjung så förstår ni vad jag menar) och kan tjejerna verkligen spela fiol och dragspel på riktigt?

6. Yeba - Getty Domein: Lite coolt med afrikanska rytmer men karln sjöng så falskt (var supernervös stackarn) att det var som någon drog med fingrarna på svarta tavlan - iiiiiiiiiii! Jag säger Noba.

7. You´re out of my life - Darin: Är inget fan av Darin men han är sympatisk, sig själv och har en mycket bra röst. Synd att låten är så intetsägande. Tips: Låt Darin få ett mikrofonstativ, det skulle se snyggare ut och inte som om han stod framför spegeln och sjöng.

8. Heaven or hell - Crucified Barbara: Årets hårdrockslåt ( som deltar i Mello alltså absolut inte hela 2010-års). De här tjejerna kan ju helt klart spela själva! Duktiga men återigen en tråkig låt.

Sammanfattning: Att Timoteij gick direkt till Globen utan att passera Gå var en liten skräll faktiskt, jag gillade den inte. Men å´andra sidan så gillade jag inte någon låt igår. Darin gick förstås också direkt till Globen medan Crucified Barbara och Alcazar (hihi, skadeglädje!) gick till Andra chansen.
Dolph-inslaget småkul som vanligt, roligt när de försökte uttala Horace Engdahls förnamn. Taktfullt eller fegt att de undvek Marcus Birros uttal? Mellanaktens The Blue Man Group var coolt och orginellt, hur kommer man på att trumma på avloppsrör?
Till min stora lycka hade SVT hittat lagret med färgade lampor dessutom.

Det blev visst inte ett så kort inlägg som jag befarade, jag hade tydligen en del att få ur mig trots allt. Men jag är såååå nyfiken på vad ni andra därute tycker om Mello så här långt. Var inte rädd för att kommentera!

3 kommentarer:

Benka sa...

Kunde inte säga bättre själv!

Mats sa...

Som vanligt är jag ganska enig med dig. Har dock en eller ett par avvikande åsikter!

1. Tonight - Johhanes Bah Kuhnke: Låten okey!
Är du fullständigt från vettet??? Vicket J***A S**T!!! Fick han ur sig nå´t mer än 2 fraser om & om & om & om igen???? Schlagerdivawannabee så det sjöng om det (för själv kunde han inte ta en ton!!)!! Fy fy fy fy sicket uselt elände!

2. Yeba - Getty Domein: Lite coolt med afrikanska rytmer!
Var du nykter? Såg & hörde du detsamma som vi andra??
Vet inte var jag skall börja såå USELT var det!!
Samma känsla för det här som dom som har sjungit på fantasispråk tidigare. Hör inte hemma här!! Så är man väl officiellt stämplad som rasist nu då..

Annars är jag nog enig med dig..

Cattis sa...

Ja, så oeniga var vi väl inte. Jag var bara lite finare i kanten!