onsdag 3 februari 2010

Risk för att bli tjatig: Insnöad


Undrar hur länge hustaken håller för all denna snö. Nu är det nästan en halvmeter tjockt snötäcke. Läste i tidningen att räddningstjänsten hade blivit kallade till en gård någonstans i Östergötland för att taket höll på att kolapsa över 30-talet kalvar. Det var innan dagens snöoväder.
Vårat tak ska väl hålla hoppas jag.
Läste även att Stockholm vill hyra tre av Norrköpings spårvagnar. Inte nu i vinter hoppas jag! De nya låggolvsspårvagnarna från Tyskland klarar inte av så mycket snö, eller is, eller löv heller för den delen. Att resa med spårvagn är rena lotteriet, plötsligt händer det - att man kommer fram i tid alltså!
Tacka vet jag de gamla vagnarna från 1967. Dessa kunde utrustas med egen plog fram, de klarade alla väder. Utom våta löv då i uppförsbacke. Hela Norra Promenaden brukade ha en kö av spårvagnar regniga höstdagar även för 20 år sedan.
Nu går ju knappt bussarna heller visserligen. Vi har blivit bortskämda i Sverige med milda vintrar för lång tid, det är väl kanske det som är problemet. Ursäkta mig; Södra halvan av Sverige menar jag förstås, i Norrland är snön inget problem. In med fler snöröjjare!
/Hälsningar från en som kom sent till jobbet idag

2 kommentarer:

Mats sa...

Men visst är det väl häftigt och ganska tjusigt med all snö och alla dess formationer..? :)) Mee like!!

Cattis sa...

Jodå, det är fint med snö, bara snöröjningen fungerar! Nu läste jag att en del av problemet med spårvagnarna är att det står bilar på eller för nära spåren. Men när jag skulle åka så var problemet att spårvagnen inte kunde röra sig ur fläcken.