söndag 7 februari 2010

Mellodax igen

Så har det årliga spektaklet dragit igång. Melodifestivalen är något jag inte borde gilla, men jag kan inte sluta engagera mig. Förmodligen för att det passar en soffpotatis som mig, ingenting djupsinnigt att bry sin hjärna med. Därför kommer blogginläggen hädanefter att handla mest om 2010-års Mello- och ESC-bidrag.
Jag listar kort vad jag tycker om den första deltävlingens bidrag i Örnsköldsvik:

1. Ola - Unstoppable: Gillar inte Ola på samma sätt som jag avskyr Carola. Han är profsig och låten är okej. Men som sagt jag tål honom inte. Punkt.

2. Jenny Silver (Öhlund förr) - A Place To Stay: Konstig låt. Jenny var med i På spåret härom veckan, då var hon suverän. Men nu? Att plagiera så mycket man vågar är ju Mellos viktigaste koncept. Men då ska det vara bra. Nu var det en dålig Madonna-låt och väl magstarkt att kopiera Beyoncés scenkläder precis rakt av!

3. Linda Pritchard - You´re Making Me Hot-Hot-Hot: Proffsigt och okey. Men vi har sett och hört detta i så många år nu. Inte i svenska uttagningen men i ESC. Tröttnat. Men Lindas hår vill jag ha!

4. Pain Of Salvation - Road Salt: Kvällens skölja-öronen-låt, dvs när man njuter helt fascinerad. Me like! Och som vanligt beror 70% på det visuella - skäggig kille i vitt linne, trasiga jeans och barfota och en hel del av Sveriges kvinnliga befolkning smälter som vax. Så funkar det. Kommer förtsårs inte att ha en chans i ESC.

5. Anders Ekborg - The Saviour: I en musikal hade den funkat hur bra som helst. Men nääää.

6. Jessica Andersson - I Did It For Love: Har alltid gillat Jessica men den här låten är totalt intetsägande. Fula kläder dessutom.

7. Frispråkarn - Singel: Jo, han är duktig. Rap kan vara coolt och kul. Men detta är varken eller.

8. Salem Al Fakir - Keep On Walking: Kvällens charmtroll. Häftig ljusshow även om det verkade som att flygeln skulle kommit fram på något annat sätt. Låten är något tjatig dock. Men jag är så glad att Salem fick flest röster och inte Ola.

Sammanfattning: Jag är förvånad men glad att Salem Al Fakir och Pain Of Salvation röstades vidare - den förste direkt till Globen och de andra till Andra chansen. Programledarna då? Måns är ett proffs och charmig som alltid även om manusförfattarnas skämt föll platt, Christine gapig och nervös, Dolph verkade ha kul och jag också. Lite nervigt första deltävlingen men det brukar bli bättre i andra programmet.

2 kommentarer:

Pernilla sa...

Kanon rapport från deltävling 1. Ser fram emot nästa! Jag håller med dig nästan till fullo. Salem var ett riktigt charmtroll!

Mats sa...

Jobbade som vanligt & missade det därför..! :( Men litar som vanligt på ditt omdöme Cattis! ;))