lördag 27 februari 2010

Deltävling 4 - Malmö


Wow, vilken skillnad från förra veckans tävling! Mycket bättre låtar över lag och bättre medverkande. Ska inte tjafsa utan så här tyckte jag:

1. Stop - Sibel: När jag hörde förhandslyssningen så tyckte jag att det var en himla bra låt. Men den föll på framförandet. Nej, Sibel är inte dålig, hon har jättebra röst. Men precis som med Idol-Ola så retar jag mig enormt på personen. Hon har ett konstigt utseende vilket inte alls behöver vara negativt utan kan tvärtom vara charmigt. Men nu såg hon ut som en huvudfoting med presentrosett på magen! Låten kom bort totalt.

2. Magisk stjärna - Py Bäckman: Mina öron stod ut två textrader sedan slog jag över till en dimmig snowbordtävling. Så tyvärr kan jag inte uttala mig.

3. Human Frontier - NEO: Återigen en låt jag gillade vid förhandslyssningen. Men det haltade i framförandet. Visst var han duktig för att vara debutant. Men varför måste krullhåriga killar låta som Mika? Någon lag på det, Salem Al Fakir har också Mika-varning.

4. Thursdays - Lovestoned: Klämkäckt gäng som sjunger klämkäck låt och det kunde vara bra men är det inte. Jag fick i alla fall se färgade lampor så jag teg.

5. This is my life - Anna Bergendahl: Där kom den, ståpälsen! Vilken röst hon har och vilken scennärvaro. Nästan så att jag orkade sträcka mig till telefonen och rösta. Fast jag visste att jag inte skulle behöva, förstod att det var Globen direkt. Scenklädseln var ju inte så snygg dock - som en fyraåring som äntligen hittat en prinsessklänning i uttklädningslådan. Men som sagt vem bryr sig när hon sjunger så bra!
6. Jag vill om du vågar - Pernilla Wahlgren: Årets nittiotalsschlager. Ett proffs som gör ett proffsigt jobb. Kul att titta på för stunden men inte alls i min smak.

7. Idiot - Noll disciplin: Skate-punk kallade de det, schlager - punk säger jag. Skate-punk är skitigt och rått inte sockersött! Duktiga killar, visst. Men sådan musik har aldrig funkat i stora Eurovisionen.

8. Hollow - Peter Jöback: Här är låten som på pappret borde vara årets vinnare. Första gången jag hörde den tyckte jag den var, *host* ja, ihålig *host*. Jag älskar Peter Jöback, hans julskiva är sönderspelad här hemma. Men jag tycker att hans röst inte passar för låten eller tvärtom. Borde vara någon med mörkare röst som framför den, typ Josh Groban. Klart snyggaste scenshowen - med rök och laser och jätteros på golvet. Mycket läckert. Men precis som Salem Al Fakirs låt så slutar den så abrubt - är det nya flugan? Eller en protest mot tre-minutersregeln?

Sammanfattning: Minns knappt vilka som gick till Andra chansen men det var väl NEO och Pernilla Wahlgren, eller hur? What ever, Anna gick som sagt direkt och Peter med. Och här måste jag få lägga in min brasklapp. För när Peter Jöback framförde sin låt igen så fick jag gåshud för andra gången i kväll. Låten växer och det är ju så snyggt på scenen och Peters sammetsögon därtill. Suck!

Jo, visst ja. Jag brukar ju kommentera Dolphs escapader. Askul med Salander-temat och nu också Mickael Ny - förlåt Blomkvist. Dolph som Macho- gay och Rikard Wolf på det? Ja, jag har kanske fånig humor men jag låg dubbel. Men jag kände mig lite ensam när jag satt och skrattade för mig själv. Min man missade allt. Han hade jobbat natten innan och varit vaken hela dagen så han sov sött bredvid i soffan. Lite trist att inte ha någon att slänga kommentarer med , det är ju halva nöjet med Melodifestivalen.
Mina gamla favoritschlagers fick jag höra i mellanakten också. Ska vi plocka körsbär var förmodligen min första melodifestivalslåt som jag köpte på singel , då var jag väl 11 eller nå't. Har nog inte köpt så många efter den får jag ärligen erkänna.
Hur som helst, en sjujäkla final i Globen kommer det att bli i alla fall. Eller vad tror ni, kära läsare?
PS. Vad gillar ni min teckning av Sibel ovan, är det inte likt? :-)

2 kommentarer:

Mats sa...

Har inte sett någon av deltävlingarna i sin helhet förut så det här var debuten i år för mig.

På det hela taget är jag, som vanligt, rörande enig med dig.
Har dock några egna synpunkter.

Magisk stjärna - Py Bäckman:
Gode gud! Hur kunde du slå över?
Var så fascinerande att se en hasbeen kämpa för att få komma tillbaka, om så för en liten stund. Vad är det med fd. kändisar som gör att de förlorar all värdighet på det här sättet..?

Human Frontier - NEO:
Tyckte faktiskt den var bättre än Jöback´s..

This is my life - Anna Bergendahl:
WOW! Sicken röst! Det där lilla darret i rösten..WOW!!
Rädd att hon skall hon bli som Carola?! Jätterar och gullig för att sedan förvandlas till ett monster när hon köpt sin egen storhet..?

Hollow - Peter Jöback:
Sorry, men funkar inte på mej.
Har alltid gillat honom men det verkar som han utvecklas åt ett något lite konstigt håll..?
Var en låt som var gjord för att brilljera med hans röst bara, sedan behövde den inte vara bra!
Och VAD är det här med alla hans olika frisyrer?

Nej, tacka vet jag den tidigare Jöback innan alla frisyrer och självgranskningsresor!

Dolphs escapader:
Hur kul som helst! Hörde att delar ur gayvärlden klagat på att dom framställs dåligt? Var finns självironin där??
Trodde även han skulle bryta mer på fysiskt och språkligt. Kanske tom glömma vissa svåra svenska ord som "och" "om " osv..
Heder åt honom!

Så där är mina tillägg till din sååå uttömande recension av gårdagens mello!

Mats sa...

Visst ja!

Stop - Sibel:
Blaha blaha..